ANNONS

Fiskpinnar i ugn

/
hemmagjorda fiskpinnar i ugn

I samarbete med Norges Sjömatråd

Fisk innehåller massor av protein, ett av de viktigaste näringsämnena. Ännu en anledning till varför man bör äta fisk ofta!
Många kan tycka det är lite klurigt att tina fisk, men visste du att torks tinar du allra bäst genom att antingen lägga den i kallt vatten i 30 minuter, eller så låter du den tina i kylen under natten. På norskfisk.se hittar du massor av läsning om just torsk!

Har dina barn fått för sig att dom inte gillar fisk? Då har jag lösningen! Gör en omgång hemmagjorda fiskpinnar, servera med en kall god sås, grönsaker och kanske lite sötpotatis i ugn?
Jag tillagar mina fiskpinnar i ugn vilket gör att det blir otroligt lättlagad och nyttig mat. Du får den här knapriga känslan i paneringen men det blir inte lika flottigt som när man steker.

hemmagjorda fiskpinnar i ugn

Photographer: Sebastian Niemi Ca

Jag använder torsk till  mina fiskpinnar, gärna torskrygg av god kvalité. Fisken skär jag bara i bitar, dubbelpanerat och sedan skjuts in i ugnen! Självklart går det även bra att steka fiskpinnarna i en klick smör i stekpannan. Men jag tycker det är mycket smidigare att tillaga dom i ugnen!
Jag brukar panera i panko-ströbröd. Det är ett lite grövre ströbröd som blir kristligare. Men det går självklart lika bra med vanligt ströbröd också!

Fiskpinnar i ugn, 4 port:

400 g torskfilé
2 dl mjöl
2 ägg
3 dl panko-ströbröd
salt & svartpeppar

Skär fisken i lagom stora bitar. Torka helt torra med lite hushållspapper.
Häll upp mjöl, ägg och ströbröd i tre olika skålar. Vispa ägget lätt. Krydda mjölet med salt och svartpeppar.

Doppa fisken först i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. Lägg i en ugnsfast form. Upprepa med resten av fiskbitarna.

Värm ugnen till 225 °C och ugnsstek fiskpinnarna i cirka 20 minuter eller tills de är helt genomstekta och fått fin färg.

Vit, kall sås:

4 dl creme fraiche eller gräddfil
1 dl majonnäs
2 msk finhackad dill
saft från 1/2 citron
2 msk bostongurka
salt & peppar

Blanda samman creme fraîche och majonnäs i en skål, Ha i finhackad dill, saftren från 1/2 citron och bostongurka. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna såsen stå minst 30 minuter i kylen innan den serveras.

bild:Linnéa Seidel

Inlägget är ett samarbete mellan Linnéas Skafferi och Norges Sjämatråd.

8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00