ANNONS

Vegetarisk wrap med rödbetshummus

/
vegetarisk wrap med rödbetshummus

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Hallojsan, Hur står det till med alla fina läsare jag har därute?


Själv sitter jag här i skaplig lugn och ro och jobbar undan lite medan barnen är ute och hoppar studsmatta. Alltså vilken lycka när vi satte upp den. Igår fick vi släpa in dom klockan sju. För då var det mörkt ute. Antar att det blir exakt samma ikväll…


Idag tänkte jag bjuda på ett sånt där himla bra recept. Ett recept på en vegetarisk wrap med rödbetshummus. Jag vet, det låter lite avancerat. Men allvarligt, det är kanske det enklaste du kan svänga ihop. Perfekt som lunch eller enklare middag! Eller som det brukar kunna vara här hemma. Resten av familjen vill ha pizza och jag är sugen på något helt annat. Då kan jag svänga ihop en sallad eller en enkel wrap som denna. Utan att känna att det är jobbigt att laga två olika maträtter. För helt ärligt krävs det inte mycket för att få till en sådan här färgsprakande måltid.


vegetarisk wrap med rödbetshummus

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Att säga att det här är ett recept är ju nästan att ta i. För allra bäst blir det ju om du tar de grejer du själv gillar allra bäst. Och inte behöver den ju vara vegetarisk heller. Men oftast tycker jag sådan här mat blir enklast att göra just vegetarisk. Då slipper jag stå och tillaga någon form av kött eller kyckling att ha i.


Jag passade på att rensa kylen lite och ta av det som fanns att ha i min wrap.

Perfekt på så många sätt:

  • Att välja ett vegetariskt alternativ är ett bra miljöval. Och kan även vara billigare.Att rensa kylen på sådant man annars kanske skulle slänga spar både pengar och minskar matsvinnet.Alla behöver inte äta exakt lika. Gör i ordning de grejer du vet att familjen gillar. Tänk lite tacos-stil Då är det större chans att allt äts upp och det inte blir mat som måste slängas.
rödbetshummus

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Till min wrap gjorde jag en superduperenkel rödbetshummus. Jag tog genvägen och köpte färdigkokta rödbetor. Men jag känner lite som så, att ska du stå och koka egna rödbetor, ja då är det varken en enkel eller snabb hummus.

Ibland måste man få ta lite genvägar i köket. Och att ha en förpackning med färdigkokta rödbetor i kylen att ta till är precis en sådan genväg jag gillar. På bara ett par minuter kan man göra en härlig sås att dippa grönsaker i eller ha som dressing på en sallad eller i en wrap. Stor tummen upp på det!


Har du några tips på smarta genvägar du brukar ta i köket för att underlätta i vardagen?rödbetshummus

Photographer: Sebastian Niemi CaTill min vegetariska wrap hade jag:


couscous kokt med gurkmeja för att få en härlig solgul färg


salladsblad


rödbetshummus


fetaost


Andra saker jag gärna skulle kunnat ha i en wrap är:


halloumi


oliver


groddar


ärtskott


pumpakärnor


Rödbetshummus:


2 stora kokta rödbetor


1 msk tahini


saft från 1/2 citron


salt


ca 1 msk olivolja


sesamförn


Lägg rödbetorna i en mixer eller blender. Ha i tahini, citron, salt och olja. Mixa till en slät röra. Smaka av med mer citron och salt.


Toppa allt med lite sesamfrön.bild:Linnéa Seidel

3

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00