ANNONS

Halloumibiffar med morot

/

halloumibiffar

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Hej i solen! Alltså vilket fantastiskt väder vi har! Jag fick precis hem mina pojkar från förskolan och ska bara jobba klart här, sen går vi ut och njuter av det fina vädret innan det är dags för kvällsmat.


För ett par helger sedan testade jag att göra halloumibiffar med morot. Jag hade ett sparat recept sedan länge som jag velat testa. Jag var lite skeptisk. Skulle de verkligen hålla ihop och skulle dom bli ätbara. Men det gick hur bra som helst att göra dom och visst blev de ätbara. Om än lite smaklösa. Men jag gillade formatet. Riven halloumi och riven morot som blir till perfekta små biffar. Så det var bara att ge sig på receptet igen.


Men den här gången fick kreativiteten sväva fritt. Och vilken 10-poängare det blev!


halloumibiffar

Photographer: Sebastian Niemi Ca


I smeten blandade jag i ett par matskedar ajvar, lite finhackad persilja och saft från en lime. Vilken skillnad! Det blev inte bara otroligt gott, det blev väldigt vackert också med den riktigt orangea färgen.


När vi åt dom sist åt resten av familje dom som hamburgare. Med bröd och dressing. Själv gjorde jag en rejäl sallad att ha till. Hur gott som helst.


halloumibiffar

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Om man nu inte är så förtjust i paprikasmaken kan man säkert smaksätta med oliver, färska kryddor, soltorkade tomater eller annat gott.


Jag har ätit dom i matlåda två gånger och det gick också superbra, ett litet tips där 🙂


Halloumibiffar med morötter, 8 st:


1 fp halloumi


2 stora morötter


2 ägg


3/4 dl panko-ströbröd


2 msk mild ajvar


färsk persilja


svartpeppar


lime


ev salt


Grovriv halloumi och morötter. Blanda samman det med ägg, panko och ajvar Låt gärna stå 10 minuter.. Finhacka persiljan och ha i den tillsammans med svartpeppar och saft från 1 lime.


Salta eventuellt. Osten kan vara ganska salt, så var försiktig.


Forma till 8 biffar med hjälp av händerna. Lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper, platta till något.


Grädda i 250 °C i cirka 20 minuter eller tills de börjar få fin färg.


Servera med en klick ajvar och en riktigt god sallad!



bild:Linnéa Seidel


11

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00