ANNONS

Kycklingpanna med svamp och färskost

/
kycklinpanna


Hej alla nya och gamla läsare!


Det har ju drällt in en hel drös nya, underbara läsare här de senaste dagarna. Jag hoppas ni ska hittar recept och inspiration här hos mig 🙂 Ni vet väl att ni också kan följa med in lite bakom kulisserna här på bloggen via

Instagram

? Där publicerar jag inte bara inspirerande bilder på mat och bakning, det kan bli bilder som visar hur det ser ut när jag arbetar, på mat som aldrig hamnar på bloggen och lite från min familj.


På Facebook

lägger jag alltid upp när jag publicerat nya inlägg här på bloggen. Så det är två kanaler ni måsta hålla lite kolla på 🙂


Idag tänkte jag bjuda er på ett äkta Linnéa-recept. Som vanligt blev det en ”man-tager-vad-man-haver” middag. Men brukar det inte bli dom som är allra bäst?


Hemma fanns det champinjoner, kyckling, färskost och basilika. Och av de råvarorna trollade jag fram det här recept:


Snabblagad kycklingpanna:


700 g kyckling


1 gul lök


10 st färska champinjoner


1 msk soya


1 burk färskost med vitlök och örter


ca 1 dl mjölk eller grädde


färsk basilika


salt & svartpeppar


Skär ner kycklingen i små bitar. Bryn den hastigt i en stekpanna. Lägg åt sidan. Skala och finhacka löken, skiva champinjonerna och stek allt i en klick smör. Ha i kycklingen i stekpannan. Blanda samman soya, färskost och mjölk/grädde. Bred detta över kycklingen. Salta och peppra.


Låt allt koka tills kycklingen är klar rakt igenom. Tillsätt ev mer vätska om det verkar bli lite torrt. Det går även bra att ställa in pannan i ugnen och låta den gå klart där. 225°C i cirka 25 minuter.


Hacka färsk basilika och strö över. Servera med råris och grönsaker.


bild:Linnéa Seidel


2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00