ANNONS

Vegetarisk pastasås med linser och morötter

/
linssås

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Hej härliga onsdag!


Jag skrev ju redan förra veckan

om att det inte har varit någon riktigt ordning hemma med handling och så. Jag fick visst inte någon ordning på inköpen av mat bara för att det blev helg. Så i måndags när jag kom hem från jobbet stod jag där och insåg att det fortfarande inte fanns just något att laga av. Men jag visste att vi hade röda linser, morötter, krossade tomater och pasta hemma. Så det fick bli en vegetarisk pastasås helt enkelt till middag. Det är faktiskt ett otroligt bra alternativ till vanlig köttfärssås, får bara linserna koka så de blir riktig mjuka, så går den här vegetariska pastasåsen hem hos stora som små. Får mina barn bara ha lite ketchup på, ja då är allt frid och fröjd.


Det är som om det är något magiskt med just ketchup. För en 2-åring och 5-åring verkar det göra det mesta ätbart.


Om dina barn (eller andra personer i din familj) har fått för sig att just linser är helt oätbart, ja då behöver man ju inte säga att det är linser i pastasåsen. Man kan helt enkelt bara säga att det är en pastasås med morötter i.


vegetarisk pastasås

Photographer: Sebastian Niemi Ca


När jag var barn så var pasta med tomatsås en sådan där klassisk grej mamma gjorde när det inte kyl och frys var så välfyllda hemma hos oss. Gärna med lite rivna morötter i. Man kan väl säga att jag tagit det och gjort det lite mer 2016 genom att ha i röda linser också.


Förutom att det är himla bra mat att laga när det just inte finns något annat hemma, så är det både billigt, gott, mättande och räcker till många. Linser, morötter och krossade tomater är sådant jag alltid har hemma.   

Vad har du alltid hemma i kylen/skafferiet som du kan ta till när det är slut på allt annat?Vegetarisk pastasås med linser och morötter:


1 gul lök


2 vitlöksklyftor


1 tsk kanel


2 msk tomatpuré


1 msk paprikapulver


1 dl rött vin eller balsamvinäger


2 fp krossade tomater


2 dl röda linser


1 grönsaksbuljongstärning


vatten


2 stora morötter


salt & pepparSkala och finhacka lök och vitlök. Fräs det i en klick smör i en stekpanna. Tillsätt kanel, tomatpuré och paprikapulver.

Låt fräsa ihop en stund. Ha sedan på vinet eller balsamvinäger. Ha i krossade tomater och linser. Smula i en tärning grönsaksbuljong. Späd med vatten vartefter det behövs då linserna suger åt sig mycket vätska medan de kokar. Koka på medelvärme tills linserna mjuknat helt och du fått en tjock och härlig sås.


Riv morötterna och blanda i dem mot slutet. Smaka av med salt och peppar.


Servera med kokt pasta av valfri sort, lite kokt brocoli och riven parmesan.Just ja, nu glömmer väl för guds skull inte bort att rösta på mig?

Allt ni behöver göra är att gilla den här bilden!


bild:Linnéa Seidel

3

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00