ANNONS

Cheesecake i glas

/
cheesecake i glas

Sebastian Niemi-Carlsson


Förutom fisk i ugn så är cheesecake i glas något ni söker alldeles otroligt mycket på och hamnar hos mig 🙂 Vilket jag förstår, lättlagad och nyttig vardagsmat och sen en smarrig och superduperenkel dessert på det. Vad mer behöver man egentligen här i livet?


När det dessutom är en dessert som inte är helt fullproppad med socker, ja då är det ännu bättre tycker jag. Inte ens en deciliter utslaget på fyra personer, och så sockret från kexen så klart då. Det känns helt klart överkomligt! Sen är kanske det största pluset att den går så himla fort att göra. Bara blanda ihop, varva med smulade kex och klart! Hur smidigt som helst.


På fredag har jag och Sebastian bokat in en date night med bio, kanske ska jag förbereda så vi kan avsluta med en sån här hemma sen 🙂


Snabb cheesecake i glas, 4 portioner:


2 dl vispgrädde


200 g philadelphiaost


3/4 dl strösocker


2 dl frysta bär (jag hade hallon)


ett gäng digestivekex


om du har hemma: färska bär att dekorera med



Vispa grädden, inte allt för hårt. Blanda creme cheese med socker och rör ner detta i grädden. Vispa tills du får en klumpfri kräm. Mosa sönder de frysta bären lite lätt och blanda i dem. Tag fram fyra tjusiga glas, varva söndersmulade kex med cheesecakekrämen och avsluta med färska bär. Ät direkt.


bild:Linnéa Seidel


9

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00