ANNONS

Rulltårta med hallon

/
rulltårta

Photographer: Sebastian Niemi CaIdag kära vänner är det rulltårtans dag! Jag tycker det är superkul med alla roliga temadagar som är. Man kan ju liksom själv välja om man vill göra något av det eller inte. Och varför inte bjuda sina nära och kära på en härlig rulltårtsbit dagen till ära. Vem blir inte glad av det liksom?


Så dagens recept får bli en härligt saftig rulltårta med hallon och grädde. Självklart är den som allra godast när den är nybakad. Men blir det en bit över går det bra att frysa. Ta fram den och ät den lite sådär halvtinad, då smakar hallongrädden nästan som glass. Mycket mumsigt!


Dom två stora fördelarna med rulltårta är:

  • Det går sjukt snabbt att göra. 5 minuter i ugnen är allt den behöver. Hur smidigt är inte det liksom?!
  • Den går precis lika bra att göra på potatismjöl, så får man en helt glutenfri variant till dom som är lite känsliga mot det.

När man ska lossa pappret från rulltårtan kan själva bottnen lätt fastna. Prova att pensla bakplåtspappret med lite vatten, då brukar det släppa enklare.


rulltårta

Photographer: Sebastian Niemi CaRulltårta med hallon:


3 ägg


1 1/2 dl socker (jag hade muscovadosocker, det ger en lite mer kolaaktig smak)


2 dl potatismjöl


1 1/2 tsk bakpulver


strösocker


2 dl grädde


3 dl halvtinade hallonVispa ägg och socker riktigt poröst. Sikta i potatismjölet och bakpulvret. Rör om väl. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Bred ut smeten. Grädda i 200°C i cirka 5 minuter. Tag ut rulltårtan ur ugnen. Strö ut socker på ett ark bakplåtspapper och stjälp försiktigt upp kakan så att ovansidan hamnar mot sockret. Lossa försiktigt bakplåtspappret som sitter fast i kakan. Låt svalna något.


Vispa undertiden grädden och ha i hallonen. Bred detta över kakan och rulla ihop till en tight rulle. Börja från ena långsidan. Rulla sedan in rulltårtan i bakålåtspappret med skarven nedåt. Låt vila en stund i kylen.Bild :Linnéa Seidel


4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00