ANNONS

Hemgjord guacamole

/
guacamole

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Hemgjord guacamole kan vara sånt där man ibland kan dra sig för att göra. Vilket är helt onödigt, det är ju så enkel att göra egen. Och tittar man på innehållsförteckningen på den man kan köpa på burk, ja då innehåller den väl minst avocado och mest massa annat strunt.


Guacamolerecept är ju ungefär som köttfärssås, alla gör sin egna variant och det kan skilja sig ganska mycket åt från recept till recept, Vissa har i en klick yoghurt, en del olivolja, i några recept ska det vara tomat och i en del ska guacamolen vara helt slät.


Själv föredrar jag en guacamole som har lite bitar i sig. Jag mixar inte avocadon utan brukar mosa med en gaffel. Jag tycker om när den inte är helt slät, utan har gärna bitar av både avocado och tomat i.


guacamole

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Sen kommer vi till den stora frågan, koriander eller inte koriander. Jag personligen har väldigt svårt för stora mängder koriander. Jag tycker det smakar metall. Och helt ärligt förstör det maten för mig. Så jag hoppar helt enkel över den. Och det går hur bra som helst 🙂


En perfekt röra som du kan dippa chips och grönsaker i. Ha till tacos, sallad eller som vi hade, till

ostgratinerad kycklingnachos.


Guacamole, ca 2 personer.


3 mogna avocados


1 vitlöksklyfta


3 plommontomater


salt


saft från 1/2 lime


chiliflakes eller piri-pirisås


Dela avocadon och ta ur kärnan. Gröp ur dom och mosa avocadon lätt med en gaffel, Finhacka eller riv vitlöksklyftan och blanda i. Skär ner tomaten i småbitar och rör i den. Smaka av med salt, limesaft och chili.bild:Linnéa Seidel


5

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00