ANNONS

Hasselbackszucchini

/

hasselbackszucchini-2

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Hej lördag!


Idag tänkte jag tipsa er om något superdupersmarrigt, nämligen hasselbackszucchini. Det är verkligen supergott att servera både till kött och fågel. Som ett alternativ till den klassiska hasselbackspotatisen eller som del av en måltid. Har man grillen igång är det supergott att lägga dom i folie och köra dom på grillen. Men de går såklart bra att göra dom i ugnen.


Jag smaksatte min hasselbackszucchini med fetaost och basilika, men här kan man ju verkligen låta fantasin styra! Getost och örter, smulad blåmöggelost, mozzarella, stark, vällagrad hårdost, bacon… Ja, det mesta skulle ju vara gott att fylla hasselbackszucchinin med!


hasselbackszucchini

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Ett tips för att få till perfekta skivor i hasselbackszucchinin är att lägga två ätpinnar på varje sida om zucchinin. Då tog kniven emot så jag skar inte ända igenom zucchinin. Supersmidigt! Jag försökte skära i skapligt tunna skivor, så det skulle gå lite fortare i ugnen. Men det är såklart en smaksak.


Hasselbackszucchini:


2 st zucchini


olivolja


salt & svartpeppar


1 fp fetaost


1 kruka basilika


Skär tunna snitt i  suchinnin. Lägg gärna två ätpinnar på varje sida så skär inte kniven hela vägen igenom. Ringla olivolja över och gnid in lite salt och peppar. Smula sönder fetaost och finhacka basilika. Spara några basilkablad till dekorering. Blanda detta och tryck ned det mellan succhiniskivorna. Gratinera i nedre delen av ugnen i 220°C i cirka 40 minuter. Akta så du inte bränner fetaosten bara.


Dekorera med lite färska basilikablad innan servering.


Servera till grillat kött eller kyckling, eller varför inte till en god korv!


bild:Linnéa Seidel

5

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00