ANNONS

Rostade kikärtor

/
kryddiga kikärtor

Photographer: Sebastian Niemi Ca


God dag världen! Hoppas alla har en fin torsdag. Här har nu halva första semesterveckan gått och tyvärr lyser solen med sin frånvaro. Men vi hoppas på att resterande veckor kommer bjuda på sol och underbart väder!


Hur vädret än är så här på sommaren blir det lätt att man unnar sig lite extra saker. Så ibland kan det vara fint att få sitta och småäta på något som inte är så värst onyttigt.


Flera gånger har jag försökt få till rostade kikärtor. Som ett alternativ till nötter och chips.. Men det har liksom bara blivit geggiga och mjuka kikärtor som inte alls varit goda.


Men så tänkte jag, att jag ger det en sista chans och den här gången provar jag att rosta dom i stekpannan istället för ugnen. Och dom blev verkligen supergoda! Inte chips-krispiga, men fick liksom en krispig, smakrik yta. Helt klart dom bästa jag gjort!


rostade kikärtor

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Jag valde att smaksätta mina med riktigt stark paprika, salt och svartpeppar. En mycket bra och god kombination om jag får säga det själv. Har man inte stark paprika går det bra med vanligt paprikapulver och bara ha i lite chili. Man kan ju såklart smaksätta med vilka kryddor man själv gillar bäst, men jag tycker om rostade kikärtor med lite sting 🙂


Vissa säger att det blir så stor skillnad på att använda kikärtor man själv lagt i blöt och inte de på burk. Men jag kommer ju aldrig ihåg att blötlägga de där kikärtorna, därför blir det alltid att jag använder kikärtor på burk. Kanske har nån av er erfarenhet? Blir dom kikärtor man lägger i blöt själv godare?


Rostade kikärtor:


1 burk kikärtor


1 msk starkt paprikapulver


1 msk milt paprikapulver


flingsalt


svartpeppar


olivoljaHäll av spadet från kikärtorna och skölj dom. Ha upp kikärtorna i en varm, torr stekpanna. Låt all vätska koka bort. Pudra över paprika, salt och svartpeppar. Blanda runt ordentligt så alla kikärtor täcks av kryddorna. Ringla över lite olivolja och fortsätt rosta kikärtorna i cirka  5 minuter till. Kikärtorna blir härligt knapriga på utsidan och lite sega på insidan.


Om man inte vill äta de rostade kikärtorna som snacks passar de perfekt att ha i en sallad eller att toppa soppan med!


10

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00