ANNONS

Smoothie bowl

/
smoothie bowl

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Älskade tisdagar! Då arbetar jag hemifrån, vilket är så skönt. En hel dag, helt ensam med massor av roligt jobb framför mig.


Jag har börjat tisdagarna med att åka in och dra av ett pass på gymmet, sen åka till mataffären och handla det jag behöver inför dagens jobb, hem och packa upp, förbereda det som jag kan och sedan göra en god frukost. Så himla fin start på dagen! Och dagen till ära skiner solen från en klarblå himmel, så i eftermiddag blir det att sitta på altanen och renskriva recept. Sämre jobbsituation kan man ju ha!


Efter dagens träningspass satt det fint med en smoothie bowl. Full med godsaker som mättar fint.


En smoothie bowl och två tunna riskakor med jordnötsmör blev dagens frukost. Hur gott som helst! Vill man inte äta allt ur en skål med sked går det bra att ha i lite mer vätska och dricka den som en vanlig smoothie istället. Perfekt om man är på språng!


Smoothie bowl:


1 banan


1 mogen avokado


5 färska, svenska jordgubbar


ev havremjölk


2 tsk lingonpulver


1 knivsudd vaniljpulver


färska jordgubbar


pumpakärnor


kokos


chiafrönLägg skalad banan och avokado i en skål. Rensa jordgubbarna och ha i dom. Mixa slätt. Tillsätt ev havremjölk till önskad konsistens. Blanda i lingonpulver och vaniljpulver.


Ha upp i en skål och toppa med färska jordgubbar, pulpakärnor, kokos och chiafrön.


Ät direkt!


bild:Linnéa Seidel

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00