ANNONS

Chicken nuggets

/
chicken nuggets

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Upp med handen alla som ibland har svårt att få i barnen middag!


Japp, det var väl ungefär alla va? Oftast äter båda barnen bra med mat här hemma, men i bland kan dom kinka lite. Perioder då de är mindre matglada brukar jag smyga in lite roligare rätter då och då än den vanliga fisken i ugn och kycklinggrytan,


Istället kan man prova att göra egna

fiskpinnar

, eller varför inte som idag, egna chicken nuggets. Det tar sin lilla stund att stå och panera. Men å andra sidan sköter de sig helt själva i ugnen och blir där klara på ett litet kick! Så i slutändan tar det inte så lång tid att laga.


Låt gärna barnen vara med och göra såsen, det brukar alltid vara roligare att äta den mat man själv lagat.


Dessutom blir ju hemgjorda chicken nuggets så mycket nyttigare än de färdiga man kan köpa. Och väldigt mycket godare!


chicken nuggets

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Till mina chicken nuggets gjorde jag en superenkel currydipp som passade ypperligt till kycklingen.


Jag använde mig av pankoströbröd istället för vanligt. Det ger liksom en lite krispigare yta vilket man är ute efter då man inte friterar dessa utan bara ugnsbakar.



Chicken nuggets med currydipp:


2 stora bröstfileér av svensk kyckling


2 ägg


vetemjöl


pankoströbröd


Skär kycklingen i mindre bitar, Försök att få dem så jämnstora som möjligt.


Ha upp mjöl i en skål, knäck i äggen och vispa upp i en annan och ha sist upp pankoströbröd i en tredje.


Doppa kycklingbitarna först i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. Lägg i en ugnsfast form. Ugnsbaka i 200°C i cirka 10 minuter eller till kycklingen är helt klar och börjat få färg.


Är kycklingen genomstekt med inte fått så mycket färg kan du slå på grillfunktionen på ugnen en stund för att få lite fin yta. Du behöver inte vända på kycklingbitarna.


1 1/2 dl majonnäs


1/2 dl creme fraiche


2 msk curry


salt


svartpeppar


flytande honung


Blanda samman majonnäs, crème fraîche, curry, salt och peppar.. Ha i en droppe honung, bara för att få lite sötma i såsen.


Till chicken nugats kan det vara gott med

friterade strips

eller varför inte

sötpotatisstrips

i ugn.



Vad brukar du ta till för knep när barnen är dåliga på att äta mat?


bilder:Linnéa Seidel

11

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00