ANNONS

Tacopaj

/

Bönor och linser

,

Kött

,

Kryddor

,

Paj

,
tacopaj

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Hej måndag och en härligt ny vecka! Här skiner solen och det är varmt och skönt även om det blåser lite. Men det kändes hoppfullt när barnen kunde åka till förskolan iklädda shorts idag. Då är sommaren nästan här va?


Idag tänkte jag det kunde passa fint med ett recept på tacopaj. Vi äter tyvärr paj lite sällan hemma, vilket är synd, för det är ju så gott! Just tacopaj burkar vara en sådan där sak som går hem hos både stora och små.


Tacos är ett ypperligt tillfälle till att smyga i lite bönor eller linser i matlagningen utan att barn (eller vuxna för den delen…) märker det. Jag drygar ofta ut tacoköttfärsen med mosade svarta bönor. Det blir himla gott, det är bra för dig (bönor och linser innehåller långsamma kolhydrater som hjälper till att hålla blodsockret på en låg och bra nivå), det är billigt och enligt mig, väldigt gott! Och barnen brukar aldrig märka att jag har haft i det.


tacopaj

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Pajskalet är detsamma som jag använde till västerbottenostpajen.

Himla enkelt och smidigt recept som jag alltid lyckas med! Se bara till att ha kallt smör och snabbt arbeta ihop degen. Dock brukar jag inte förgrädda skalet när jag gör just tacopaj.Tacopaj:


800 g köttfärs/vegofärs


ca 300 g svarta bönor


2 påsar tacokrydda


400 g krossade tomater


1 paprika


2 1/2 dl creme fraiche


2 dl riven ost


tomater


Bryn köttfärsen, tillsätt avrunna, svarta bönor och mosa lätt med en gaffel. Tillsätt tacokrydda och krossade tomater. Låt allt puttra en stund så lite av vätskan kokar bort.


Klä en springform med pajdegen och ha y fyllningen. Skär paprikan i ringar och lägg på färsen. Blanda crème fraîche och riven ost. och fördela över köttfärsen. Halvera körsbärstomater och tryck i.Grädda i 225°C i cirka 25 minuter. Servera med en härligt god sallad och salsa.bild:Linnéa Seidel

7

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00