ANNONS

Vegetarisk lasagne

/
vegetarisklasagne-3

Photographer: Sebastian Niemi Ca



Receptet på vegetarisk lasagne är något som hängt med i många år. Det är ett recept som mamma brukade göra när jag bodde hemma. Som det brukar vara med recept man haft länge har jag ändrat lite här och lite där vartefter. Men själva grundtanken, att använda keso istället för ostsås är den samma. Eftersom du inte behöver hålla på och koka en bechamelsås och du inte har någon köttfärs att steka går det himla fort att förbereda denna vegetariska lasagne.


Använd gärna en riktigt smakrik ost, det gör hela skillnaden!


Jag använde bönpasta istället för lasagneplattor den här gången, mest för att jag inte hade några lasagneplattor hemma. Men använd gärna färska lasagneplattor, då går det riktigt fort att få klart denna middag! Både färska lasagneplattor och bönpasta har väldigt kort koktid och jag tycker det är himla smidigt att använda dessa 🙂


Vegetarisk lasagne:


10 cm purjolök


2 vitlöksklyftor


1 msk tomatpuré


1 msk paprikapulver


1 fp krossade tomater


1 fp linser (färdigkokta på tetra eller i en konservburk)


3 dl mjölk eller grönsaksbuljong


1 stor burk keso


persilja


salt och peppar


1 fp färsk lasagne eller bönpasta


3 dl riven smakrik ost


Skölj och skär purjolöken i små bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Fräs dem mjuka i lite smör i en större kastrull eller gryta. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver. Låt fräsa en liten stund.


Blanda i krossade tomater, linser, mjölk eller grönsaksbuljong. Detta får nu koka ihop en liten stund. Ha i keso,, finhackad persilja, salt och peppar. Varva pasta och kesoröran i en ugnsfast form. Strö över ost och gratinera i 225°C i cirka 30 minuter eller tills pastan är helt klar och osten smält och fått fin färg.


En sallad på rivna morötter och solroskärnor är så gott att ha till!


Enkel, hemlagat mat när den är som bäst!


Är man mer sugen på en klassisk lasagne med köttfärs, ja då kan jag varmt rekommendera

den här lasagnen.

 Den är liksom extra allt 🙂 Ett recept som alla älskar och jag har fått så himla många fina kommentarer om den. Väl värd att testa!


Bild:Linnéa Seidel

6

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00