ANNONS

Äggmackor

/


äggsmörgås

Photographer: Sebastian Niemi CaHar ni haft en fin påsk? Det har vi, bästa påsken på länge! Lugnt och skönt med lagom mycket firande. Vi lyckades till och med klämma in en dag när vi bara var hemma och inte gjorde någon ting. Vilket för oss är väldigt ovanligt så här under långhelger. Då brukar vi mest åka runt från släkting till släkting. Men i år blev det lite lugnare och det var välbehövligt för oss alla.


Och igår kväll blev Axel och Isac spontant kvar hos mina föräldrar. Så i natt har vi fått sova helt ostört från att vi la huvudena på kudden tills vi slog upp våra blå strax innan 9 i morse. Det mina vänner, det är lyx för oss just nu!

Äggmacka

Photographer: Sebastian Niemi Ca

 En annan sak jag gillat med den här ledigheten är att få sitta hela familjen och äta frukost ihop. På vardagarna äter ju pojkarna frukost på förskolan och jag på jobbet. Så då känns det lite fint att få sitta ihop hela familjen när man väl är ledig.


Igår gjorde jag steka smörgåsar med ägg i till familjen. Man stansar alltså ut en bit bröd och knäcker ett ägg i däri. Sedan steker man på allt.


Ett lite roligare vis att äta smörgås med stekt ägg tycker jag! Äggen jag använde var i största laget, eftersom de flöt ur sitt ”hål” lite. Så använd gärna ett lite mindre ägg till detta.


Jag gillar mina ägg rätt så lösa, medan Sebastian föredrar ett mer stekt ägg. Men det är ju bara att låta några smörgåsar ligga kvar lite längre för ett mer välstekt ägg.


Smörgåsar med stekt ägg, 4 st:


4 st skivor bröd


4 ägg


salt & peppar


Stansa ut ett hål med hjälp av ett pepparkaksmått i varje brödskiva.


Bred ett tunt lager smör på båda sidorna av smörgåsen. Stek brödet hastigt på ena sidan tills det fått färg. Vänd på brödet och sänk värmen. Knäck i äggen i hålen. Stek på låg värme tills ägget stelnat lagom mycket. Se till att inte ha för hög värme, då kommer du bränna brödet och få ett ostekt ägg.


Krydda med salt och peppar.bild:Linnéa Seidel

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00