ANNONS

Chokladdoppade mandlar

/
Chokladdoppade mandlar

Photographer: Sebastian Niemi CaSka ni anstränga er och gör ett hemgjord godis den här påsken, då rekommenderar jag er absolut att göra dessa chokladdoppade mandlar! Mandlar som rostats i stekpannan, doppats i mörk choklad och sedan strösslats med flingsalt. Jag dör så gott det blev!


Det slutade med att jag fick lägga dom i en burk med lock och ställa in dom långt, långt in i kylen. Det var helt omöjligt att sluta äta nämligen! Ett perfekt godis att göra och ge bort till någon man tycker om, eller att bara ha för sig själv.


Jag använde mig av en mörk choklad som redan var lite smaksatt med havssalt. Självklart kan man ju använda vilken choklad man gillar bäst. Men just det salta i kombination med choklad och mandel blev verkligen  en riktig pang-kombo.


Jag doppade en påse (200 g) mandlar i chokladen. och vid första anblick kan det se ut som om det blir väldigt mycket mandlar. Men jag försäkrar er om att det inte var några som helst problem att äta upp allihopa på ett par kvällar!


Chokladdoppade mandlar med havssalt:


200 g mandlar


100 g mörk choklad med havssalt


flingsalt


Lägg mandlarna i en varm, torr stekpanna. Rosta mandlarna i cirka 10 minuter. Tossa runt mandlarna så de inte bränns vid. Låt svalna.


Smält chokladen i vattenbad eller försiktigt i micron. Lägg i alla mandlar i chokladen. Tack ur dem en och en med hjälp av två gafflar. Låt överflödig choklad rinna av. Lägg ut mandlarna på ett bakplåtspapper. Strö lite flingsalt över de chokladdoppade mandlarna. Låt stelna. Lägg i en burk med lock och förvara i kylen.


bild:Linnéa Seidel

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00