ANNONS

Veckans mat

/
Långkok

Sebastian Niemi-Carlsson


Söndagen är här i full fart och det är dags att fundera över vad vi skall äta i den kommande veckan. Ett tips för att spara lite tid dagar när man har det lite stressigt efter jobbet är ju att laga maten kvällen innan. Som det här

långkoket i lergryta

. Perfekt att göra iordning redan på söndagen och sedan bara värma på på måndagen. Eller så kör man den i sin ckrock pot om man nu är en lycklig ägare av en sådan. Det var en Instagramföljare som skrev att det här var en av hennes favoritgrytor och jag tycker den är väl värd att komma fram i ljuset igen!


fiskpinnar

Hemma hos oss blir det fisk en till två gånger i veckan. Oftast blir det någon variant av snabb fisk i ugn. Men ibland, när jag har någon mer stund på mig att fixa kvällsmaten kan det bli

hemgjorda fiskpinnar.

En storfavorit hos barnen!


tortillapizza

Tortillapizzor är min räddare i nöden! Jag har alltid en förpackning tortillabröd hemma och har man bara lite ost i kylen kan man få till ett par smarriga pizzor i ett nafs! De här

tortillapizzorna

är matiga och väldigt mättande tack vare köttfärsen. En klar favorit hemma hos oss!


pasta med köttfärsås

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Svårt att få i resten av familjen grönsaker, bönor och linser? testa att göra den här

köttfärsåsen som innehåller både köttfärs, linser och morötter

. Servera bönpasta till och alla har fått i sog massor av nyttigheter utan att ens reflektera över det!


beer can chicken


Februari har blivit mars och nog har man lite vårkänslor allt? Det liksom luktar lite vår ute, i alla fall här där jag bor. Och med våren kommer ju också ett begär att damma av grillen efter vintervilan.


Beer can chicken

blev ju ruskigt populärt här ett år. Jag förstår varför. Galet god, mör kyckling som sakta tillagats på grillen. Vad kan bli fel med det? Har man inte tagit fram grillen går det bra att göra i ugnen också!


chokladskålar-2

Photographer: Sebastian Niemi Ca



Slutet gott, allting gott. Veckans mat är planerad men vi vill väl ändå avsluta veckan med något gott? Testa att göra de här

chokladskålarna och fyll med en god fruktsallad.

Lyxigt och gott!

3

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00