ANNONS

Köttfärssås med linser och morötter

/
köttfärssås-2

Photographer: Sebastian Niemi Ca


År 2016 stora trend måste väl ändå vara att äta mer vegetariskt? Men även om man själv önskar att äta mera vegetariskt är det ju inte säkert att resten av familjen riktigt är med på noterna.


Men det finns en hel del bra sätt att introducera köttfria alternativ. Som den här köttfärssåsen till exempel. Den innehåller en del köttfärs, men också linser och rivna morötter. När jag i vanliga fall brukar göra köttfärssås går det åt ca 800 g nötfärs för att det skall räcka till middag och matlådor. Men idag tog jag ca 400 g köttfärs och fyllde ut resten med annat. Det blev en rejäl omgång köttfärsås som gott och väl räckte till 6 portioner.


Och ingen här hemma anmärkte på att det var något ovanligt med köttfärssåsen.


Så recept som dessa är perfekt att göra för att introducera mer bönor och linser i maten, för stora som små.


köttfärssås

Photographer: Sebastian Niemi CaTill köttfärssåsen serverade jag grön bönpasta. Tycker att det är ett himla bra alternativ till vanlig pasta. Och barnen gillar den också, vilket är ett plus i kanten!


Köttfärssås med röda linser och morötter:


400 g nötfärs


1 gul lök


2 vitlöksklyftor


1 dl tomatpuré


1 msk kanel


1 msk paprikapulver


2 tsk torkad oregano


500 g passerade tomater


1 1/2 dl röda linser


vatten


3 stora morötter


2 msk hackad fryst persilja


salt & peppar


Bryn färsen i en klick smör. Finhacka lök och vitlök. Krydda med tomatpuré, kanel, paprika och oregano.  Låt fräsa en stund. Slå över passerade tomater. Rör i röda linser och slå på lite vatten. Linserna kommer svälla och suga upp vatten, så du behöver spä under kokningens gång med mer vatten. Riv morötterna och blanda i dem. Låt allt koka, gärna under lock i minst 20 minuter. Smaka av med persilja, salt och peppar.


Servera kokt bönpasta till.

3

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00