ANNONS

Fiskpinnar/fisknuggets

/
fiskpinnar


Hej fredag!


I går bjöd jag familjen på panerad fisk, men på ett ganska barnvänligt vis. Istället för att panera hela fiskfiléer så delade jag varje filé i 4. Och helt plötsligt åt Axel fisk så det nästan pös ur öronen på honom. Det är inte ofta han tar två portioner, men av detta gjorde han!


Man kan säga att det blev en variant av fiskpinnar, eller fisknuggets kanske. Fast mycket godare.


Till fisken serverade jag ugnsrostad morot och sötpotatis, kokt broccoli och bönor och till det en enkel gurkmajonnäs.


fiskpinnar-2

Fiskpinnarna panerade jag i pankoströbröd, jag tycker det både blir godare och vackrare att använda det istället för vanligt ströbröd.


Panerade fiskpinnar/fisknuggets:


6 st fiskfiléer av vit fisk (jag använde rödspätta)


vetemjöl


2 ägg


panksoströbröd


salt


Torka av fiskfiléerna med hushållspapper. Skär sedan varje filé i ca 4 lika stora bitar.


Ha upp mjöl i en skål, uppvispat ägg i en och ströbröd med lite salt i en.


Doppa först fiskbiten i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. Upprepa med alla fiskbitar.


Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör. Lägg i fiskbitarna och stek tills de fått fin färg, vänd och stek tills de är helt klara. Jag provade den tjockaste biten i varje omgång innan jag tog ur fiskpinnarna.


Det blev en middag som passade alla i familjen!


Vilken är din bästa vardagsrätt som alla gillar?

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00