ANNONS

Pizza på rester från julhelgen

/
julskinkspizza-2

Har du julskinka kvar? Och ungefär noll ork till att laga mat? Kolla då in det här receptet!


Ett perfekt recept så här i mellandagarna då du kan slänga på av det mesta som finns kvar efter julhelgen och i ett litet visp förvandla det till en helt ny rätt. Klimatsmart, bra för plånboken, ja bra på alla vis!


julskinkspizza-3

I vår kyl fanns det förutom ganska mycket julskinka även rödkål, massa paprika, kryddiga korvar och ett par ostar som behövdes ätas upp.  Det blev verkligen man tager vad man haver, men oftast är det ju dessa maträtter som blir allra godast tycker jag! 

julskinkspizza-4

En till stor fördel med dessa pizzor är att de är gjorda på tortillabröd. Bara att ta ut ur förpackningen och lägga på plåten. På med alla ingredienser, in i ugnen och middagen är klar.
Tortillapizza är den perfekta snabbmaten, för det behöver inte blir så onyttigt, men det går ändå fort och alla kan välja vad man vill ha på just sin bit. Fort i ugnen går det också eftersom ingen deg behöver gräddas utan osten skall bara smälta och allt få lite färg.

Jag har alltid haft lite svårt för rödkål, kanske för att jag inte riktigt gillar kokt rödkål. Men fint, fint strimlad i sallad är det hur gott som helst! Och just till pizza passar rödkål riktigt bra.

Tortillapizza med julmatsrester:tortillabröd


krossade tomater (den finns färdig pizzasås att köpa, men tycker det går precis lika bra med krossade eller passerade tomater, ta det du har hemma!)


oregano


julskinka


starka julkorvar


paprika


ost


ruccola


rödkål

Placera ut så många tortillabröd du får plats med på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut krossade tomater med en sked. Ta ca 1 1/2 msk per bröd. Det får inte bli för blött. Strö över torkad oregano. Riv osten och strö den över pizzorna. Skär skinkan i tunna skivor, ta bort fett och griljeringen. Skär paprikan i bitar och strö den och skinkan över osten. Skär korven i tunna skivor och lägg på även den.
In i ugnen på 225°C i cirka 12-15 minuter eller tills all ost är smält.
Finstrimla rödkål, lägg detta och ruccola på din tortillapizza, ät och njut!

bild:Linnéa Seidel

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00