ANNONS

Pulled beef i Crock Pot

/
pulledbeef-3


God morgon!


Pulled beef var precis som pulled pork en riktig fluga för ett tag sedan. Vart man än vände sig fanns det recept på dessa rätter. Och inte är det ju så konstigt att de blev populära! I med massa ingredienser i en gryta eller form, och ett gäng timmar senare har du en utsökt måltid klar. Vem gillar inte sådan matlagning liksom!?


Jag brukar använda min Crock Pot till maträtter som dessa, det är den perfekt till. Inget passande, ingen risk för att man bränner sönder grytor eller att det blir torrt. I den senaste modellen av

Crock Pot

kan man bryna direkt i grytan, en väldigt fiffig sak tycker jag. Har man inte en sådan funktion på sin slow cooker så går det bra att bryna köttet och alla kryddor i en stekpanna först. Slå lite vatten i stekpannan efteråt och häll ned det i grytan, så du får med alla goda smaker!


Pulled beef:


1 kg nötkött- högrev, ytterlår ellr fransyska fungerar fint


2 msk olja


2 gula lökar


3 vitlöksklyftor


3 msk

Jerk


2 msk rökig paprika


2 msk whiskey


1 dl tomatpuré


500 g passerade tomater


2 dl vatten


salt och peppar


Putsa köttet från hinnor. Skiva löken tunt och finhacka vitlöken. Bryn kött, lök, vitlök, kryddor och tomatpuré i lite olja direkt i din slow cooker. Slå på whiskey, passerade tomater, vatten, salt och peppar. Rör om ordentligt. Byt till slow cooker-funktion och sätt timern på 8 timmar och på låg värme.


Rör om då och då. När köttet enkelt går att dela på med hjälp av en gaffel är det klart.


Dela allt kött och blanda med den goda såsen. Servera grönsaker, dippsåser och tortillabröd till.


Smaklig måltid!


bild:Linnéa Seidel13

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00