ANNONS

Chokladdoppade fikon

/
chokladfikon


Ni vet när det är sådär långt till helgen, som det typ är på måndagar. Och man liksom har bestämt att en dag i veckan får man äta godsaker. Och man utan problem skulle kunna proppa i sig en 200 g chokladkaka i smyg när ingen ser. Det man äter när ingen ser räknas ju inte påstår en del. Men det finns ett uttryck som lyder ”what you eat in private you wear in public” och tyvärr stämmer det nog mer överens med sanningen.
Så till kvällens premiär av SVT´s nya serie Jordskott, som till stor del spelats in i Sala, den lilla stad jag bor i så gjorde jag ett litet substitut till den där chokladkakan jag mer än gärna skulle ha satt i mig tidigare idag. Det ska bli riktigt spännande att se, många härifrån är med i serien som statister och eftersom den är inspelad i och runt om Sala kommer vi säkert känna igen oss i miljöerna!

chokladfikon-2Chokladdoppade fikon, så gott och så enkelt. Jag strödde lite rostad kokos över, men är nog gott med någon form av rostade, hackade nötter också.
Jag brukar alltid köpa ekologis torkad frukt, den är så mycket godare och dessutom giftfri. Så mjuka och goda! Blir nästan lite kolaaktiga i smaken och tillsammans med mörk choklad blir det en perfekt smakkombination!
Jag doppade fikonen i en 70% choklad från Lindt och det gick kanske åt 25 gram till en påse fikon (200 g). Men jag smälte hela chokladkakan på 100 g, det blir mycket enklare att doppa fikonen i chokladen då, sedan gjorde lite annat skoj av chokladen som blev över. Mer om det en annan dag.
Chokladdoppade fikon:
200 g ekologiska fikon
100 g mörk choklad
kokos eller nötter
Krossa kokosen lätt i handen och rosta i en torr, het panna. Eller hacka nötter och rosta dem.
Smält chokladen och doppa fikonen till hälften i chokladen. Låt stelna på ett galler. Doppa sedan fikonen en gång till i chokladen (jag upptäckte att det blev bra mycket godare med ett lite rejälare lager choklad!).
Strö krossad kokos eller hackade nötter över chokladen innan den stelnat.
Perfekt att ta istället för en chokladbit till kaffet, eller som vi ska i kväll, äta dom framför tv´n!
bild:Linnéa Seidel

25

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00