ANNONS

Nutellapraliner

/

Sebastian Niemi-CarlssonEn sak jag var lite orolig för när jag blev gravid var att mina smaklökar skulle go bananas. Att jag skulle bli galen i vissa smaker och att bara doften av andra skulle få mig att vilja spendera en stund hängande över toalettstolen. Vilken mardröm för mig som faktiskt arbetar med att få till nya smakkombinationer och på det sättet få fram nya recept. Som tur är har jag sluppit allt detta, istället har det varit lite tvärt om. Genom att man går runt mest hela tiden och är småsugen på att äta så jobbar min hjärna för högvarv med att komma på godsaker. Receptet jag delar med mig av idag är resultatet av ett starkt sug efter nutella. Ni vet dom här fantastiska

snickersrutorna

som folk gjort i herrans massa år nu, det är en variant av dem fast med nutella istället för jordnötssmör. Jag skar dem i små, små rutor så blev de mer som praliner än kakor. Livsfarligt goda vill jag lova!


Kanske något att göra och bjuda på till påsk?
Sebastian Niemi-CarlssonNutellapraliner

:


1 dl strösocker


2 dl ljus sirap


300 g nutella


5 dl corn flakes (gärna av typen Special K)


1 1/2 dl salta jordnötter


200 g mörk chokladSmält socker och sirap i en kastrull, tillsätt nutellan och rör tills allt blandats väl. Krossa flingorna och grovhacka nötterna, rör i detta och bred ut det i en bakplåtspappersklädd form. Låt stå svalt och stelna i cirka en timme. Smält chokladen och bred den över i ett jämnt laget. När chokladen stelnat helt, skär kakan i små bitar med en vass kniv.


För att få till riktigt fina snitt, se till att torka av kniven så att den inte är kladdig.


Gör lite större bitar om du vill äta dom som en kaka, annars gjorde dom sig perfekt som en liten pralin till kaffet!Bild:

Sebastian Niemi-Carlsso

n

60

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00