ANNONS

Biscotti

/

Sebastian Niemi-Carlsson


Idag har jag fyllt hela huset med doft av nybakat. När jag var ute och gick fick jag en idé till olika smaksättningar på biscotti, så när jag kom hem var det bara att sätta igång.
Ett gäng biscotti är alltid bra att ha hemma då de står sig länge. Till jul gjorde jag saffransbiscotti, det finns ett gäng kvar i burken och allt som oftast när vår granne Erik är på besök mumsar han i sig en skorpa eller två. Så har man dom bara i en tätslutande burk kan man njuta av dem länge!
Jag har ett bra grundrecept som jag för det mesta utgår ifrån när jag bakar skorpor, sen är det bara fantasin som sätter gränser för vad man smaksätter med. Idag blev det en variant med mörk choklad, kaffe och hasselnötter. Den andra omgången smaksattes med lime, kokos och vit choklad.
Grundrecept biscotti:
100 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
cirka 7 dl vetemjöl
Vispa smör och strösocker mjukt, tillsätt äggen ett i taget.

Blanda i bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl. Ha i ev smaksättning och blanda väl. Du kan behöva tillsätta lite mer mjöl om kakdegen blir för kletig. Forma till två längder, lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, platta ut dem lätt. Grädda mitt i ugnen i 225 °C i 20 minuter. Tag ut plåten och skär längderna i centimeterbreda kakor. Vänd dem så de får snittytan upp. Grädda ytterliggare 20 minuter, stäng sedan av ugnen och låt dem torka. Glänta på ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt.
Smaksättning 1 lime, kokos och vit choklad
2 limefrukter
2 dl kokos
100 g vit choklad
Dela limen och pressa saften ur frukterna, blanda i den tillsammans med kokos och hackad vit choklad i degen.
Smaksättning 2 mörk choklad, kaffe och hasselnötter
100 g mörk choklad
100 g hasselnötter
2 msk kallt kaffe
Hacka choklad och nötter, rör i det tillsammans med kaffet i degen.
Vilken smak på skorpor tycker du bäst om?
Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

178

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00