ANNONS

Rabarbersmulpaj

/

Så blev det 13 maj i år igen och vi firar Linnéadagen. Förra året bjöd denna namnsdag på strålande sol och värme, idag har det mest regnat och tittar jag nu ut över gärdena så kan jag inte riktigt urskilja vart den gråa himlen slutar då den verkar nå ända ner till marken.
Men jag skall inte klaga, vi har avnjutit årets första rabarberpaj och precis som varje år var den delikat. Det är ju något speciellt med den allra första rabarbern, det är liksom ett löfte om att det kommer varmare och soligare dagar. Till pajen vispade jag i ordning en rårörd vaniljsås, det receptet får ni i morgon.

Förra året bjöd jag er på hallongrottor med choklad dagen till ära, nu som då skulle jag vilja bjuda hit er alla på namnsdagskaffe. Ta en bit paj, en kopp kaffe och slå er ner här vid matbordet så slår jag vad om att vi får en trevlig pratstund!

Rabarbersmulpaj:ca 3 dl rabarber (får du inte ihop till allt, dryga ut med lite frysta jordgubbar)


1/2 dl socker

150 g kallt smör
1 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl

Dela rabarbern i småbitar, lägg dem i en pajform och strö över sockret.
Skär det kalla smöret i småbitar, blanda i socker, vaniljsocker och mjöl. Nyp snabt ihop allt till en smulig massa. Fördela smuldegen över rabarbern, grädda i ca 20 minuter i 200 grader.

Har du ätit årets första rabarberpaj än?


Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

137

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00