ANNONS

Tårtbak

/

Till midsommarhelgen bakade jag denna tårta till en kollega. Första önskemålet var jordgubbar och det andra var att den skulle vara grön. Så jag gorde en grön tårta med jordgubbar på heltenkelt. Med fyllning utav jordgubbsgrädde och chokladmousse med bitar utav vit choklad i hoppas jag att den smakade väl.

För att göra en superenkel chokladmousse behöver du:

200 g choklad
3 dl grädde
100 g vit choklad

Gör så här:

Smält chokladen i ett vattenbad, häll försiktigt i grädden och rör ihop det till en smet. Kyl ned i kylskåp tills chokladen är ca +8 grader. Gärna över natten. Vispa sedan chokladsmeten till ett fluff. Hacka den vita chokladen och rör ned den i fluffet. Fyll ett lager utav en tårta eller ha upp och severa som efterrätt!

17

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00