ANNONS

Tårta, igen

/

Ännu en tårta är gjord. Denna skall iväg på 12 årskalas om en liten stund. Jag hade tänkt att ha i hallongrädde, precis som  i förra tårtan. Men när jag kom hem upptäckte jag att det var frysta jordgubbar jag köpt med mig från affären. Fast vet ni, det blev lika gott med små gubbar i som hallon! Som fyllning nr två valde jag denna gång att ha i en chokladmousse gjord på vit choklad. En riktig höjdare måste jag säga!


Vit chokladmousse:

Smält 200 g vitchoklad i vattenbad, rör ned 4 dl grädde lite i taget (först kommer det se ut som den skär sig, men fortsätt bara röra en stund så går det ihop!). Ställ in i kylen och låt svalna, gärna över natten. Grädden måste vara riktigt kall när du vispar upp den sen. När grädden svalnat, vispa med elvisp tills du får den fluffig och fin. Svårare än så är det inte!

19

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00