ANNONS

Rotfruktslåda

/

Nu är det dags att göra sig av med all gammal potatis som ligger och skräpar där hemma och breda plats för den underbara färskpotatisen. Jag passade på att göra en gratäng av den potatis vi hade kvar hemma i kylen, i helgen skall vi mumsa på färskpotatis!

ca 10 potatisar
1 palsternacka
½ sellerirot
3 morötter
2 vitlöksklyftor
1 pkt bacon
citronpeppar
timjan
2 dl grädde
1 dl mjölk
riven ost

Skala och skiva potatisen, koka i ca 10 minuter i lättsaltat vatten. Skala och skiva undertiden palsternacka, morötter, sellerirot och vitlök. Klipp baconet i småbitar och stek dem hastigt i en het panna. Krydda med citronpeppar och ordentligt med timjan.
Slå av vattnet från potatisen och ha upp dem tillsammans med övriga rotfrukter i en ugnsform. Ha över bacon, mjölk oh grädde. Avsluta med riven ost.
Grädda i ca 30 inuter i ugnen. Servera med en god sallad till.

8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00