ANNONS

Morot

/

Bara för att jag råkade ha en ledig dag, så har solen lyst med sin frånvaro nästan hela dagen. Det är väl typiskt!
Men jag har både hunnit med det ena och det andra under dagen så jag får känna mig nöjd ändå.
Bland annat har det bakats morotskaka, vilket var en evighets evighet sedan jag gjorde sist. Men mumsigt blev det! Jag gjorde mina i muffinsplåten, de blev alldeles lagom stora! Kakorna dekorerade vi sedan med färgad kokos.

Till ca 12 stycken behöver du:

2 ägg
1 dl socker
1 dl farinsocker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
½ olja
1 morot
½ äpple
kanel
salt

Gör så här:

Vispa äggen och allt socker fluffigt. Blanda i en skål bredvid mjöl, bakpulver, salt och kanel. Vänd försiktigt ned mjölet i äggsmeten och rör tills det är klumpfritt. Skala och riv moroten och äpplet, blanda i det och oljan i smeten.
Klicka ut i muffinsformar. Grädda i ca 15 minuter på 175 grader.

Glasyr:

200 g philadelphiaost
1 pkt florsocker

Gör så här:

Rör samman till en jämn smet. Bred över de svalnade muffinsarna

För att färga kokosen behöver du bara röd och gul karamellfärg!

6

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00