ANNONS

Nytt år!

/
image390

Så var det då nyårsafton åter igen. Förra året for jag och Sebastian runt som galningar hela dagen för att hinna med att städa, duka och laga maten tills det skulle komma över vänner på kvällen. I år tar vi det betydligt lugnare! Dels börjar jag bli tokförkyld så det finns inte allt för mycket ork, sedan skall jag ju arbeta i natt så då drar jag automatiskt ner på tempot. Men jag ska iallafall göra middag och dessert till oss. Sedan har jag som vanligt lovat att göra chokladmousse till lillasyster och hennes kompisar.
Årets nyårsmiddag är en gammal goding som mycket passande heter nyårsgryta. Många av sakerna som är i grytan är jag inte speciellt förtjust i men de måste liksom vara där för att få rätt smak på grytan.
Detta recept har jag fått från min mor och jag har ingen aning om hur många peroner den räcker åt. lagom skulle jag tro… Nyårsgryta:


fläskfilé


2 st kabanoser


1 tsk salt


2 krm svartpeppar


1 tsk mejram


1 msk mjöl


1 burk syltlök


1 burk oliver


1 röd paprika


1 dl cornicorns (små gurkor på burk)


4-5 dl gräde

Skiva fläskfilen och bryn den. Slanta korven och stek även på den en stund, krydda. Ha i mjölet i grytan, rör ut klumparna och slå sedan över grädden. Strimla paprikan och ha i dem tillsammans med filen, korv, oliver, avrunna syltlökar och gurkorna. Låt detta koka upp. Smaksätt sedan med spat från syltlökarna.

Servera med ris och en god sallad.

20

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00