ANNONS
PersonuppgifterCookies

Cookies i långpanna med daim och choklad

/

Copyright 2022. All rights reserved.

Hej!

Sitter på tåget till Stockholm och det återstår att se om det kommer gå att ladda upp det här inlägget. Vad är det med wifit på SJ numer?!Fungerar otroligt dåligt. Dessa kakor var det ja…tjejerna bakade dem häromhelgen. De börjar bli så stora nu och bakar utan mig. Elin hittade receptet på TikTok (bakamedjosefine) och de var verkligen såå goda! Då det inte fanns daim hemma använde de bara chokladknappar vilket funkade bra så klart. Men nästa gång köper vi hem daim, det är alltid extra gott!

Du behöver:

225 g smör

2 dl farinsocker

2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 ägg

1 äggula

5 dl vetemjöl

1/2 tsk bikarbonat

1/2 tsk bakpulver

1/2-1 tsk salt (smaksak)

200 g choklad, grovhackad

Garnering:

1-2 dubbeldaim

1 dl chokladknappar (ljusa eller mörka)

Flingsalt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Klä en plåt, 35 x 25 cm, med bakplåtspapper.

Smält smöret och dra bort från värmen. Låt svalna en aning.

Vispa ihop smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt 1 ägg och 1 äggula och vispa snabbt ihop.

Blanda de torra ingredienserna och sikta sen ned i smörblandningen. Blanda tills allt mjöl nästan är inarbetat, häll i den grovhackade chokladen. Fortsätt blanda till en jämn deg. Häll upp degen på plåten. Bred ut jämt med en slickepott.

Grädda mitt i ugnen i ca 20-23 minuter. Hacka daimen under tiden kakan är i ugnen. Toppa kakan med daim och chokladknappar så fort den kommer ut ur ugnen. Avsluta med att strö över flingsalt.

Låt kakan svalna helt i rumstemperatur och skär sedan upp den i rutor. Förvara kakorna i en lufttät burk.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Goda att äta bara så här. Jag kan tänka mig en kula glass på med. 😋

Copyright 2022. All rights reserved.

Baka dessa!

Kram//Jenny

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00