ANNONS
PersonuppgifterCookies

Krämig korvgryta med potatis

/

Copyright 2022. All rights reserved.

Hej!

Haft en liten tjej med ond hals hemma med mig idag. Har myst mestadels med henne men också hunnit med lite jobb, och nu så kikar jag in lite snabbt med ett gott och enkelt middagstips jag vill dela med er. Recept från bästa Niiinis, jag gjorde om lite och lade till lite mer grädde…

Du behöver till 4 portioner:

600 g falukorv

6 medelstora potatisar

Smör att steka i

1 lök

1 vitlöksklyfta

1 1/2 dl vitt vin (alkoholfritt från mataffären funkar fint)

2 msk tomatpuré

1/2 dl ketchup

3 dl grädde (jag har matgrädde)

2 tsk paprikapulver

Salt, svartpeppar

Örtkryddor du gillar (jag hade timjan, basilika, oregano, persillade)

Gör så här:

Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den tills den nästan är klar.

Dela falukorven i bitar, så stora du tycker blir lagom. Finhacka löken. Stek korven i smör, salta och peppra, ha i löken, pressa i vitlöksklyftan. Fräs lite snabbt och häll sen på vinet. Låt vinet reducera lite.

I med tomatpuré och fräs runt. I med ketchup, paprikapulver och örter. Till sist har du i grädden. Låt puttra. I med potatisbitarna som kokats och ångats av. Låt de puttra med tills dem är klara. Servera!

Smaklig spis!

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Perfekt vardagsrätt!

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00