Ugnsrostad potatis med sriracha, parmesan och gräslök

Copyright 2022. All rights reserved.
Hej!
Fick så gott tips om den här potatisen (@jondavidsson) på Instagram. Srirachamajonnäsen ger god hetta, gräslöken och parmesanen talar för sig själv, god kombo som lyfter potatisen. Nästa gång tar jag med lite finhackad rödlök, inte för att det egentligen behövs utan för att jag tokälskar lök och tror den passar bra till.
Du behöver:
Färskpotatis (eller delikatesspotatis)
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn
Srirachamajonnäs (finns färdig att köpa, eller gör egen)
Riven parmesanost
Finhackad gräslök
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skrubba potatisen och torka den. Lägg den i en ugnsfast form eller plåt och blanda den med olivolja och flingsalt. Dra några varv med svartpepparkvarnen. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 25-30 minuter tills den fått fin färg och är mjuk. Låt potatisen svalna något innan du lägger över den i en skål. Ringla över srirachamajonnäsen, på med den rivna parmesanen och gräslöken. Servera till grillat, lax. kyckling, kött…
Smaklig spis!

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.
Vi grillade kyckling till.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.
Testa denna! Hade nog velat haft något såsaktigt till, vi är såsälskare hos oss. Kanske en fetaostkräm.
Kram//Jenny