ANNONS
PersonuppgifterCookies

Ugnsrostad potatis med sriracha, parmesan och gräslök

/

Copyright 2022. All rights reserved.

Hej!

Fick så gott tips om den här potatisen (@jondavidsson) på Instagram. Srirachamajonnäsen ger god hetta, gräslöken och parmesanen talar för sig själv, god kombo som lyfter potatisen. Nästa gång tar jag med lite finhackad rödlök, inte för att det egentligen behövs utan för att jag tokälskar lök och tror den passar bra till.

Du behöver:

Färskpotatis (eller delikatesspotatis)

Olivolja

Flingsalt

Svartpeppar från kvarn

Srirachamajonnäs (finns färdig att köpa, eller gör egen)

Riven parmesanost

Finhackad gräslök

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skrubba potatisen och torka den. Lägg den i en ugnsfast form eller plåt och blanda den med olivolja och flingsalt. Dra några varv med svartpepparkvarnen. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 25-30 minuter tills den fått fin färg och är mjuk. Låt potatisen svalna något innan du lägger över den i en skål. Ringla över srirachamajonnäsen, på med den rivna parmesanen och gräslöken. Servera till grillat, lax. kyckling, kött…

Smaklig spis!

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Vi grillade kyckling till.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Testa denna! Hade nog velat haft något såsaktigt till, vi är såsälskare hos oss. Kanske en fetaostkräm.

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00