ANNONS

Vaniljrutor i långpanna

/

Hej!

Midsommarafton imorgon! Och vilket väder som utlovats! Kommer med ett tips så här i sista stund… Vaniljrutor! Enkel bakning i långpanna och hur goda som helst! Smakar precis som vaniljhjärtan… Och många blir det, perfekt att baka till midsommar och bjuda på istället för tårta om man inte har tid att göra en sån.
Dom här går jättebra att frysa så det är bara att förbereda och plocka fram.
Servera med en jordgubbe uppepå och ev en liten klick grädde till så blir det som en liten bakelse. Men dom är supergoda utan något till med.

Du behöver till ca 42 rutor:

500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning:

4 ägg
2 dl kesella
5 dl crème fraîche
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Garnering:

Florsocker

Ugn 200 grader

Gör så här:

1. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper.

2. Fyllning: Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över degbottnen i långpannan.

3. Smula resten av degen ovanpå fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Pudra över florsocker precis före servering.

Tips! Om du har en mindre matberedare kan du behöva göra degen i två omgångar. Mät upp halva mängden av ingredienserna och arbeta ihop. Tryck ut degen i långpannan, häll på fyllningen och arbeta sedan ihop resten av degingredienserna och smula på toppen.

Det går också jättebra att nypa ihop degen för hand.

Recept från Hemmets

Tryck ut halva degen i långpannan.

Häll över fyllningen. Den stelnar i ugnen sen och smakar som vaniljkräm.

På med resten av degen uppepå, försök smula den så gott det går.

Skär sedan upp dem i lagom stora bitar.

Bra att ta med ut på picknicken i kylväskan med!

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00