ANNONS

Budapestrulle med rabarber och jordgubbar

/

Copyright 2022. All rights reserved.

Hej!

Bakar alldeles för sällan numera, vill mer men det har varit mer prio mat i mitt kök nu. Jag blir så lycklig av att baka när det är stressfritt runtomkring. Häromdagen fanns det tid och jag fick feeling att baka den här underbart goda och somriga Budapestrullen med rabarber och jordgubbar. Jag har haft den på min ”att testa” lista ett bra tag. Receptet är från Allt Om Mat. Den fick toppbetyg av alla som bjöds. Det går bra att utesluta nötterna eller att ersätta med mandel. Istället för att som i receptet, bre ut smeten på plåten, så spritsade jag ut den i långa rader tätt intill varandra. Men det är ett extra moment som inte behövs. Tycker det blir aningens finare bara. Och den spricker inte lika lätt då. Min rulle blev lite för bred och inte så snyggt rullad. Men vad gör det när det är supergott! Allt behöver inte vara perfekt. Jag garnerade den lite fint istället, ringlade över lite choklad och skar några rabarberremsor m.m. Varför inte göra den här till midsommar!

Du behöver till ca 8 bitar:

6 äggvitor

3 dl strösocker

50 g marsanpulver

1 1/2 dl riven kokos

2 msk hasselnötter, grovhackade

4 dl vispgrädde

Fyllning, Rabarber och jordgubbskompott:

200 g rabarber

200 g jordgubbar

3/4 dl strösocker

1 msk lime, pressad

Garnering:

Lite smält choklad att ringla över

Spritsad grädde

Jordgubbar

Rabarberremsor

Florsocker

Gör så här:

Kompott: Ansa rabarber och jordgubbar och skär i mindre bitar. Lägg i en kastrull med strösocker och limesaft. Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter, tills det blivit en simmig kompott. Häll över i en skål, låt svalna och ställ sedan i kylen.

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning och fortsätt vispa till en blank marängsmet.

Blanda ner marsanpulver, kokos och hälften av nötterna. Bred ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper och strö över resten av nötterna. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut bottnen och låt den svalna. Stjälp sedan upp den på bakplåtspapper.

Vispa grädden och bred den över bottnen. Bred på rabarber och jordgubbskompotten och rulla sen ihop med hjälp av bakplåtspappret. Lägg rullen med skarven neråt på ett fat eller bricka.

Garnera efter tycke och smak!

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Så frasigt, så lent, så gott. En riktig sommarbakelse!

Kram//Jenny

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00