ANNONS

Caesarsallad med pankopanerad halloumi, caesardressing och snabbpicklad rödlök

/

Copyright 2022. All rights reserved.

Hej!

Så otroligt god och fräsch middag vi åt igår. Caesarsallad med pankopanerad halloumi. Gjorde halloumin i airfryern och det blev gott, men, föredrar när den steks i pannan så det gör jag nästa gång. Magiskt god caesardressing (inspo från Ica) med sardellcrème och kapris. Snabbpicklad rödlök. Vill äta det här igen och igen…

Du behöver till 4 portioner:

Caesardressing:

1 vitlöksklyfta

1 ägg

1 tsk dijonsenap

1 msk citronsaft

1 tsk sardellcrème

1 tsk kapris

1 dl finriven parmesan

1 1/2 dl neutralt olja

1/2 dl olivolja

Worcestersås

Salt och svartpeppar

Vatten att späda ut med

Gör så här:

Knäck ägget i en smal och hög bunke. Lägg i skalad och riven vitlök, senap, citronsaft, sardellcrème, kapris, parmesan och till sist oljorna. Sätt ner en mixerstav i botten, starta och lyft sakta till ytan. Smaka av med salt, svartpeppar och worcestersås. Späd med vatten till den tjocklek du vill ha på din dressing.

Snabbpicklad rödlök:

1 tsk salt

2 tsk strösocker

4 msk vinäger

2 små rödlökar

Gör så här:

Blanda salt, socker och vinäger i en skål som även löken ska få plats i. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg den i skålen och blanda runt med en gaffel. Låt stå ca 30 minuter och rör runt igen. Klar att servera!

Caesarsallad:

1 romansallad

Hyvlad parmesan, efter tycke och smak 1-2 dl

Krutonger, jag hade färdig i påse från Zeta

250 g halloumi eller grillost

1 ägg

2 dl panko

Smör och olja att steka i

Gör så här:

Torka halloumin och skiva den i så stora bitar du vill ha. Vispa upp ägget lätt i en skål. Häll panko i en skål. Doppa halloumiskivorna först i ägget och sen i panko. Stek i smör och olja tills de fått färg och är frasiga. Skölj salladen och bryt den i grova bitar. Lägg den på ett fat och vänd runt med lite av dressingen. Toppa med parmesan, krutonger och halloumin. Servera med resten av dressingen och picklad rödlök.

Smaklig spis!

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Otroligt gott!!

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00