ANNONS

Bresaola med tryffelcrème, rucola, parmesan och pinjenötter (och resten av menyn på Valborg)

/

Copyright 2022. All rights reserved.

Hej!

Vid Valborg hade vi gäster och då bjöd jag på den här underbara förrätten som jag hade på min gamla blogg. (Hittade hos Gourmetmorsan men ursprungligen från Allt Om Mat) Gjorde den mycket för några år sen och den följde inte med vid första bloggflytten. Den är underbart god och enkel att göra. Och perfekt att kunna förbereda. Istället för crème fraiche använder jag smetana i tryffelcrèmen då den är fastare och inte behöver vispas. Och får jag tag på tryffelbresaola så använder jag det. Älskar tryffel!

Du behöver till 6 portioner:

150 g bresaola

1 påse rucola (70 g)

75 g parmesanost

50 g pinjenötter

1 msk olivolja

Flingsalt

Svartpeppar från kvarn

Tryffelcrème:

1 1/2 dl smetana

1 tsk tryffelolja

En gnutta rivet citronskal

2 krm Salt

Gör så här:

Blanda ihop allt till tryffelcrèmen. Häll den i en spritspåse och förvara kallt till servering.

Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna tills de fått lite färg. Akta så du inte bränner dem. Låt kallna.

Lägg ut bresaolan på tallrikar till var och en eller på ett stort fat. Strö över nötterna och lägg på rucolan. Hyvla osten och lägg på den. Droppa på oljan och strö över flingsalt dra några varv med svartpepparkvarnen. Spritsa till sist ut tryffelcrèmen i små klickar runtom. Servera!

Copyright 2022. All rights reserved.

Den här gången serverade jag på ett stort fat så alla fick ta så mycket de villa ha själva. Också trevligt att göra klart tallrikar till var och en. Alla jag bjudit det här på älskar!

Copyright 2022. All rights reserved.

Jag serverade detta vin till, passar så bra!

Copyright 2022. All rights reserved.

Till varmrätt lagade jag kycklingfilé… stek runtom i smör med salt, honungsgrillkrydda, timjan. Kör klart i ugnen på 200 grader varmluft 15 minuter.

Copyright 2022. All rights reserved.

Den ugnsrostade potatisen med honung och balsamvinäger

Copyright 2022. All rights reserved.

Samt Ratatouille… receptet finns på mitt Instagram, gjorde det i samarbete med Le Creuset. Supergott, kommer på bloggen sen… Vi hade en klick bea till rätten också.

Copyright 2022. All rights reserved.

Och till det hade vi detta vinet . 🔝👌🏻

Copyright 2022. All rights reserved.

Till dessert favoriten Nutellasemifreddo

Copyright 2022. All rights reserved.

Med kaffe och jordgubbsbaileys till.

Copyright 2022. All rights reserved.

Jag dukade bordet med färg. Vårlikt och härligt.

Copyright 2022. All rights reserved.

Lyktor, vas och glas från Byon. Servetter och duk från HM.

Copyright 2022. All rights reserved.

Bordstablett och servettring HM. Understa tallriken Byon. Rund tallrik Kookon. Bestick Newporthome.

Copyright 2022. All rights reserved.

Ha en fortsatt fin helg!

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00