ANNONS

Ugnsrostad potatis med honung och balsamvinäger

/

Copyright 2019. All rights reserved.

Hej!

Så fint väder vi har! Många som grillar kan jag tänka mig. Så påminner om den här favoritpotatisen, den är magiskt god och otroligt poppis. Vet att många gör den här, och till grillat är den ett fantastiskt tillbehör! På sommaren gör jag den med färskpotatis men det går minst lika bra med delikatesspotatis. Är ni många är det bara att dubblera receptet.

Du behöver:

1 påse delikatesspotatis (helst små potatisar)

2 msk olivolja

1 msk flytande honung

1 msk balsamvinäger

1 msk flingsalt

Riven parmesanost

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader varmluft (225 vanlig).

Tvätta potatisen, låt torka, dela dem på hälften om de är stora. Lägg dem på en plåt. Blanda ihop olja, honung, balsamvinäger och flingsalt i en skål. Häll blandningen över potatisen och blanda runt med händerna.

Rosta potatisen i mitten på ugnen ca 30 minuter. Vänd efter halva tiden.

Lägg potatisen i en skål och strö på riven parmesanost. Servera på direkten.

Smaklig spis!

Copyright 2019. All rights reserved.

Ha en fortsatt fin påsk!

Kram//Jenny

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00