ANNONS

Ört och skinkfyllda kycklingfiléer

/

Copyright 2022. All rights reserved.

Hej!

Det här är en gammal favorit som finns tidigare på bloggen (från Mitt Kök). Den behöver en uppfräschning och påminnelse för den är så otroligt god. Kycklingfiléer fyllda med örter, färskost, skinka och ost. Ni förstår att det inte kan bli annat än gott!

Dubehöver:

4 kycklingfiléer

Några skivor extra rökt skinka

200 g Vitlöksfärskost (Crème bonjour eller liknande)

1 kruka basilika

1 knippe färsk timjan

Några ostskivor med smak

Curry

Grillkrydda

Salt

4 dl matgrädde

1 grönsaksbuljongtärning

1 kycklingbuljongtärning

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Putsa och dela kycklingfiléerna längs med så det blir som en ficka. Ha i lite vitlöksost, en bit skinka, basilika, timjan och en ostskiva. Krydda filéerna runtom med curry, grillkrydda och lite salt. Bryn runtom i smör i stekpannan så de får färg.

Ta fram en ugnsform. Strö lite grillkrydda och curry i botten. Dels filéerna på mitten så det blir 2 bitar av varje filé och lägg ner dem i formen. Bred på lite färskost och lägg på en ostskiva överst. Lägg basilikablad runtom filéerna.

Sås: Häll grädden i stekpannan, vispa ner resten av färskosten, smula ner buljongtärningarna, krydda med lite curry och grillkrydda. Blanda även i lite timjan. Låt såsen puttra ihop och häll den sen runtom filéerna i formen.

Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter tills kycklingfiléerna är genomstekta och osten fått lite färg.

Servera med ris och en god sallad.

Smaklig spis!

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Supergod rätt som jag verkligen rekommenderar! Laga i helgen.

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00