ANNONS

Krämig Saffranspasta med kyckling, bacon, paprika, lök

/

Copyright 2022. All rights reserved.

Hej!

Den här otroligt goda pastan lagade jag en av juldagarna. Saffranspasta kan jag äta närsomhelst, det behöver inte vara den här tiden på året. Jag blandade i lite av vad jag hade hemma, så så gott blev det! Jag föredrar stora bitar av paprikan och löken, det är en smaksak.

Du behöver till ca 5 portioner:

400 g pasta, jag hade tortiglioni från Zeta

500 g kycklingfilé

1 pkt bacon á 140 g

Smör att steka i

1-2 rödlök

1 stor grön paprika

1 pressad vitlöksklyfta

1 kuvert saffran (1/2 g)

2 dl crème fraiche

3 dl grädde

2 msk kycklingfond

Salt, svartpeppar

Till servering:

Ruccola

Gör så här:

Putsa kycklingen och dela den i lagom stora bitar. Strimla baconet. Klyfta löken och dela paprikan i större bitar.

Stek kycklingen i smör i en stor stekpanna eller gryta. Ha i baconet och låt det steka med. I med grönsakerna och vitlöken och låt fräsa en stund, inte för länge, dom ska ha en liten krispighet kvar.

I med crème fraiche, grädde, fond, saffran, salt och peppar. Låt puttra ihop en stund medan du kokar pastan. Koka den tills 1-2 minuter återstår av koktiden. Häll av pastavattnet, spara ca 2 dl. I med pastan i såsen och låt den koka klart där. Späd med pastavatten så det blir riktigt krämigt. Rör hela tiden. Häll upp pastan i en stor skål eller ett fat. Toppa med ruccola och servera på direkten.

Smaklig spis!

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Alla älskade pastan. Daga petade bort paprikan och löken givetvis (och det gick ju lätt när bitarna var stora), gurka är enda grönsaken hon gillar.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Kommer laga den här inom kort igen! Serveras med fördel ett gott glas rött vin till.

Kram//Jenny

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00