ANNONS

Krispig potatis med vitlökssmör och örter

/

Copyright 2021. All rights reserved.

Hej!

Här kommer ett supergott tillbehör till helgen. Tunna skivor av potatis med vitlökssmör och örter (timjan eller rosmarin) som du ställer upp i formen med sidan upp. Som en bamsestor hasselbackspotatis. (Recept från Ica). Servera det till allt du vill ha festlig potatis till.

Du behöver till 8 portioner:

2 kg fast potatis

150 g smör

2 rivna vitlöksklyftor

1 msk hackad timjan eller rosmarin

2 tsk salt

Svartpeppar från kvarn (efter tycke och smak)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret och blanda med vitlök och timjan eller rosmarin. Skala och skiva potatisen tunt, gärna i matberedare tunnaste skivan 2 mm, eller med mandolin, jag tycker mandolin är enklast.

Blanda potatisen med smöret, salt och svartpeppar i en bunke. Ställ potatisskivorna i en smörad form. Det kan vara lite trixigt att få skivorna jämt runtom men det behöver inte vara perfekt, det blir fint och gott ändå.

Sätt in i mitten av ugnen 45-55 minuter tills potatisen är klar. Pensla då och då med smöret som blivit kvar i bunken. Lägg folie över formen om potatisen börjar bli för bränd innan den är klar.

Smaklig spis!

Copyright 2021. All rights reserved.

Blandat skivorna med smör, vitlök och kryddor.

Copyright 2021. All rights reserved.

Slarvigt ställt runtom i formen.

Copyright 2021. All rights reserved.

Jag serverade en god fläskfilégratäng till. Recept kommer.

Copyright 2021. All rights reserved.

Testa det här!

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00