ANNONS

Fiskgryta med räkor och saffran

/

Hej!

En god värmande fiskgryta med fänkål, räkor och saffran m.m. Riktigt gott och en passande rätt både till att lyxa till vardagen med eller att laga till helgen. Jag serverar min vitlöksdressing och vitlöksbröd till.

Du behöver till 4-5 portioner:

3 potatisar

1 morot

1 gul lök

1 fänkål

1 röd paprika

2 pressade vitlöksklyftor

1 kuvert saffran

1 lagerblad

Salt, svartpeppar

1 krm Cayennepeppar

1 tsk paprikapulver

1 fiskbuljongtärning

6 dl vatten

1 dl vitt vin

2 dl vispgrädde

1 dl crème fraiche

1 kg oskalade räkor

400 g torskfilé

300 g laxfilé

Smör att steka i

Till servering:

Vitlöksdressing:

2 dl turkisk yoghurt

1 dl majonnäs

2 pressade vitlöksklyftor

2 tsk flytande honung

Salt, svartpeppar

Persillade

Vitlöksbröd

Gör så här:

Rör ihop alla ingredienser utom persillade till vitlöksdressingen. Ha sen på persillade uppepå Ställ kallt till servering.

Skala och tärna potatis och morot. Hacka löken. Ansa och strimla fänkålen. Spara lite av fänkålsdillen till garnering. Kärna ur och tärna paprikan. Skala vitlöken.

Hetta upp smöret i en gryta och tillsätt saffran, lök och pressa ner vitlöken. Stek tills löken är mjuk och glansig. I med potatis, morötter, fänkål, paprika och lagerblad, fräs i ca 5 minuter.

Häll på vatten, vin, grädde, crème fraiche, smulad buljongtärning och kryddor. Låt sjuda under lock ca 10 minuter.

Skala räkorna. Spara några till garnering. Skär lax och torsk i tärningar och lägg ner i grytan. Låt småkoka 5 minuter. Vänd ner räkorna och låt allt bli genomvarmt. Garnera med räkor och fänkålsdill.

Servera med en klick vitlöksdressing och vitlöksbröd.

Smaklig spis!

Så gott!

Nu närmar sig advent och i helgen åker stjärnor m.m. fram. Nästa vecka är fullspäckad så måste förbereda nu. Det hade jag nog gjort ändå iofs. Det är så mörkt nu så allt mys och ljus är så efterlängtat, eller hur?

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00