ANNONS

Tacosoppa

/

Copyright 2021. All rights reserved.

Hej!

Imorse fick jag lov att skrapa rutorna på bilen, första gången i höst, så en god värmande soppa älskar man nu. Tacosoppa, det hörs på namnet att barnen gillar, eller hur. Och även vi vuxna. Jag har inte i så mycket mer än köttfärs, kryddor och tomater i min. Om man vill kan man ha i potatis, morötter, majs m.m. Till soppan serverar jag gratinerade tacochips. In i ugnen, eller micron, med chips och riven ost som får smälta litegrann. Så gott och väldigt poppis här. Jag gör en stor sats soppa, bra att ha rester eller frysa in. Halvera receptet om du vill göra mindre. Snabb och enkel rätt vilket jag vet många uppskattar!

Du behöver till ca 8 portioner:

800 g köttfärs

Smör att steka i

2 vitlöksklyftor

1 dl tomatpuré, eller chilisås

2 påsar tacokrydda

2 burkar krossade tomater

8 dl vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

1 msk soja

Oregano

Basilika

Salt och svartpeppar

Tillbehör:

Crème fraiche

Ett gott bröd eller gratinerade tacochips

Gör så här:

Stek köttfärsen i smör i en gryta. Ha i tomatpurén och pressa i vitlöksklyftorna och låt fräsa en stund. Ha i tacokrydda, vatten, krossade tomater, buljongtärningar och krydda efter tycke och smak. Låt koka ihop och puttra en stund. Vill du ha en tunnare soppa så späd med mera vatten. Smaka av kryddningen.

Servera din tacosoppa med bröd eller gratinerade chips.

Smaklig spis!

Copyright 2021. All rights reserved.

Det är gott att krossa några chips och strössla över soppan med.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Testa den här!

Förresten, byt ut till quornfärs om du vill göra vegetarisk. Berätta gärna för mig om ni testar mina tips och recept men byter ut till vegetariska alternativ.

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00