ANNONS

Pannacotta med äppelkompott och kanel och kardemummakrisp

/

Copyright 2021. All rights reserved.

Hej!

Kan det här vara höstens godaste dessert? Absolut en av dom iaf. En len pannacotta, på det en äppelkompott med smak av kanel och kardemumma. Sen en kanel och kardemummakrisp på det som ger en god crunch. Perfekt dessert att förbereda. Ljuvligt!

Du behöver till 4 portioner:

Pannacotta:

5 dl vispgrädde

4 msk strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 gelatinblad

Äppelkompott:

3-4 äpplen

1 dl vatten

1 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

3 tsk kanel, eller 1 kanelstång

1 tsk mortlad kardemumma

Några droppar citron

Kanel och kardemummakrisp:

50 g smör

1/2 dl vetemjöl

1/2 dl havregryn

1/2 dl strösocker

1 tsk flingsalt

1 tsk kanel

1 tsk mortlad kardemumma

Gör så här:

Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Koka upp grädde och strösocker. Ta undan från värmen och tillsätt vaniljsocker. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i den varma grädden. Häll upp i 4 fina glas eller skålar och kyl minst 3-4 timmar. Äppelkompott: Skala och kärna ur äpplena.

Tärna dom i centimeterstora bitar. Lägg dom i en kastrull med vatten, strösocker, vaniljsocker, kardemumma och kanel. Låt koka ihop ca 10 minuter tills äppelbitarna är mjuka. Tillsätt några droppar citron. Låt svalna.

Kanel och kardemummakrisp: Sätt ugnen på 175 grader. Tärna det kalla smöret och nyp ihop det med övriga ingredienser i en bunke. Fördela ut smeten i en ugnssäker form och grädda i ugnen ca 10 minuter.

Toppa din pannacotta med först äppelkompotten och sen smular du över lite krisp.

Dekorera gärna med citronmeliss och pudra över lite florsocker strax innan servering.

Smaklig pannacotta!

Copyright 2021. All rights reserved.

Jag använde äpplen som tjejerna plockat från vårat träd. Vi har verkligen fullt med äpplen i år!

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Lova att ni testar den här!

Kram//Jenny

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00