ANNONS

Ett år äldre

/

Copyright 2021. All rights reserved.

Hej!1 september är det min dag. Älskar att fira saker. Älskar att fylla år. I år 47! Skrev det på mitt Instagram att lite åldersnoja har jag faktiskt. Fick kommentarer om att vi blir äldre oavsett så ingen idé att slösa bort nuet med att noja. Och att vi ska vara tacksamma att vi blir äldre. Och det är helt sant, håller med om varje ord. Är otroligt tacksam över livet, mitt liv. Tar inget för givet. Men hur mycket jag än känner mig som 25 på insidan så påminner de allt fler gråa håren och de fina linjerna, som det visst heter, att det bor en äldre kvinna än så i min kropp. En visare kvinna som med åldern slutat bry sig om vad andra tycker. Och att mycket man tyckte var så stort när man var yngre, det är struntsaker idag. Så skönt att mogna i sig själv, sina känslor och bli självsäkrare. Men livet går för fort. Det är den tanken som ibland (så sällan så det påverkar inte mitt liv eller mående ett dugg) poppar upp.

Det är vad min nojja handlar om. Och jag gillar inte de gråa håren så mycket, inte heller linjerna. Det erkänner jag. Men det känns inte lika tillåtet idag att säga så. Man ska älska sina linjer och sitt åldrande. Nog om det. Jag är oändligt tacksam över livet vilken siffra som än står!

Copyright 2021. All rights reserved.

1 september i år var en onsdag. Och tjejerna är vanligtvis i skolan. Men båda var förkylda. Det var mysigt att ha dom hemma och fira tillsammans. Dom var inte ”sjuka” utan hade symptom och fick lov att testa sig negativt för Corona innan dom fick komma tillbaka till skolan.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Vi dukade upp ägg, croissanter med philadelphiaost, skinka, ost och ärtskott. Älskar det!

Copyright 2021. All rights reserved.

För att inte tala om Chaite. Köper pulver från Espresso House. 2 msk pulver, hett vatten, skummad mjölk. Mmmmmmmm!

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Hur gott!!

Copyright 2021. All rights reserved.

2 ägg, för Daga tycker inte om ägg. Och croissanten längst bak har inget pålägg i. För det gillar hon inte heller. (!!!)

Copyright 2021. All rights reserved.

Det kom ett blombud. Så vacker bukett med rosor från Jocke ❤️

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Daga gjorde Romdippen som starter innan middagen.

Copyright 2021. All rights reserved.

En festlig dag utan romdipp är ingen festlig dag!

Copyright 2021. All rights reserved.

Och bubbel så klart!

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Uppläggningsfat från PotteryJo

Copyright 2021. All rights reserved.

Fick ett så fint födelsedagskort som Elin gjort! 😍

Och ett så fint från Daga! Rik på kärlek! 🙏🏻

Copyright 2021. All rights reserved.

Och bambubesticken från Svenskt Tenn som jag börjat samla på. Tacksam!

Copyright 2021. All rights reserved.

Middagen ville jag laga själv. Det blev oxfilé…

Copyright 2021. All rights reserved.

Med en krämig potatisgratäng. Och en svampkräm med kantareller.

Svampkräm:

3 schalottenlökar

1 – 2 vitlöksklyftor

200 g svamp, t.ex Karl Johan, trattkantareller, champinjoner

1 msk margarin eller smör

2 dl crème fraiche

1 tsk soja (kinesisk)

1 tsk salt

1 krm peppar

Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och finhacka svampen smått. Fräs de båda löksorterna och svampen i matfettet i en kastrull tills all vätska kokat in. Låt kallna.

Vispa crème fraichen riktigt fast, gärna med elvisp. Vänd i svampfräset och smaksätt med soja, salt och peppar. Ställ kallt till servering.

Copyright 2021. All rights reserved.

Balsamvinägersås:


2 schalottenlökar

2 msk margarin eller smör

3 msk socker

1 – 2 krm grovmald svartpeppar

4 dl vatten

1 dl koncentrerad kalvfond

1 dl balsamvinäger

2 msk soja

2 – 2 1/2 msk maizenaredning för mörka såser

Gör så här:

Skala och finhacka löken till såsen. Fräs löken i hälften av matfettet i en kastrull. Tillsätt socker och peppar och låt fräsa tills sockret smält och börjar bli brunt.

Häll på vattnet och tillsätt fond, vinäger och soja. Låt koka utan lock ca 10 min.

Vispa i maizenaredningen och låt koka 1 min. Rör i resterande matfett.

Copyright 2021. All rights reserved.

Och ett gott rödvin.

Copyright 2021. All rights reserved.

Så gott!

Copyright 2021. All rights reserved.

Jag gjorde en fantastisk Oreocheesecake till dessert.

Copyright 2021. All rights reserved.

Recept här

Ett stort tack till dig som kikar in här!

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00