ANNONS

Lax i ugn med champinjoner och timjan

/

Copyright 2021. All rights reserved.

Godkväll!

Hade sånt sug på svamp, grejer att göra slut på i kylen, samt att det var längesen vi åt lax, så det resulterade i den här rätten som blev riktigt god. Tyckte alla förutom Daga. Men det räknas inte vet ni vid det här laget. En grej till att stryka från listan på sånt hon gillat och nu ogillar är pressad potatis. Lite förvånade då hon verkligen tyckt om det tidigare.

Du behöver till 4 portioner:

4 laxfiléer

En liten påse färsk babyspenat

Salt, citronpeppar

250 g färska champinjoner

1 burk Crème fraiche karljohanssvamp och timjan

2 dl grädde (jag hade matgrädde)

Smör och olja att steka i

Salt och svartpeppar

Timjan

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg spenaten i botten på en ugnsfast form. Lägg laxfiléerna ovanpå och salta och citronpeppra dom.

Skiva champinjonerna och stek dom i smör och olja. Ha i crème fraiche, grädde och kryddor så mycket du tycker. Låt puttra ihop lite och häll sen såsen över laxen. In i ugnen ca 15 minuter tills laxen är klar, saftig och inte torr.

Servera med kokt eller pressad potatis och en god sallad.

Smaklig spis!

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Mums!

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00