ANNONS

Korvkottar

/

Copyright 2021. All rights reserved.

Hej!

En god korvfavorit, speciellt hos barnfamiljer, som passar utmärkt till vardags. Recept från Jennys Matblogg, såsen är väldigt mild, vilket barn gillar. För lite mer sting så ha i pressad vitlök och sambal oelek är mitt tips. Och ha i mer kryddor i såsen. T.ex. oregano. Jag tycker potatismos passar bäst till. Den här dagen hade tjejerna ätit mos till lunch i skolan så dom ville ha pasta. Funkar också bra.

Du behövertill 5-6 personer:

1/2 ring med falukorv (jag har lite mer)

Ströbröd

2 dl crème fraiche (jag har lätt)

2 1/2 dl grädde (jag har matgrädde)

1-2 msk chilisås (jag har 1/2 dl)

Salt och svartpeppar

1 ask körsbärstomater

Basilika till garnering

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela falukorven i ca 5-6 stora delar. Skär ett rutmönster på ena sidan av varje korvbit. Doppa varje rutmönster i ströbröd.

Vispa ihop crème fraiche, grädde, chilisås och kryddor i en skål/bunke. Häll såsen i en ugnssäker form och fördela ut korvbitarna i såsen med rutmönstret uppåt. Ha i körsbärstomaterna runtom.

Skjuts in i ugnen i ca 20 minuter tills korven fått färg och en lite knaprig ovansida.

Dekorera med basilika. Servera med mos eller pasta. Och en god sallad eller rårivna morötter.

Smaklig spis!

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Förstår att barnen gillar det här!

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00