ANNONS

Fläskfilé och bacongratäng med ris

/

Copyright 2021. All rights reserved.

Hej!

Den här ”Allt i ett” gratängen tipsade bästa Smaskelismaskens om. Jag fick lov att testa och den var riktigt riktigt god. Jag lade till ost uppepå, vill alltid ha ost på såna här slags rätter. Erika rekommenderade att även ha i champinjoner, vi hade inte det, men kan tänka mig hur gott det skulle vara i.

Du behöver till ca 5-6 portioner:

1 fläskfilé à 6-700 g.

2 pkt bacon

6 portioner ris (jag hade långkornigt från Uncle Ben’s)

3 dl crème fraiche

2 1/2 dl vispgrädde

200 g vitlöksost, crème bonjour

2 msk kalvfond

2 msk oxfond

2 tsk timjan

2 tsk soja

Salt, svartpeppar

2 dl riven ost

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka riset enligt anvisningar. Putsa och skiva fläskfilén. Stek den i smör runtom. Ha på salt och svartpeppar. Tänk på att såsen är ganska salt med.

Strimla baconet och stek det. Låt rinna av på hushållspapper.

Lägg i det kokta riset i botten på en ugnsfast form. Fördela ut fläskfilén ovanpå riset och sen strösslar du ut baconet ovanpå det.

Blanda crème fraiche, grädde, fonder, soja, kryddor och vitlöksosten i en kastrull. Vispa ordentligt och låt koka upp. Häll sen såsen över allt i formen. Ha på den rivna osten och skjuts in i ugnen i ca 20 min. Lägg ev lite folie över sista stunden så gratängen inte blir bränd.

Servera med en god sallad.

Smaklig spis!

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Den här osten använder jag oftast.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Nya höstliga servetter från HM Home.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Något att testa i helgen. Och gott i matlådan.

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00