ANNONS

Kaviarfisk med dill

/

Copyright 2021. All rights reserved.

Hej!

Mamma, vad blir det till middag? Kaviarfisk, en ny rätt jag vill provlaga. Nej! Jag gillar inte kaviar, och med fisk. Låter inte gott! Så gick snacket hemma när Elin kom hem. Hon som annars är positiv till allt jag lagar. Jocke, fiskskeptikern nr 1 hade inte mycket mer att säga han. Daga, till henne vågade jag inte ens nämna kaviar. Då hade hon bestämt sig innan att inte gilla. Istället sa jag att det var fisk med rom, som löjrom typ. Ha ha… hon älskar romdipp så fick lov att dra en rövare. Kaviar är ju rom så inte helt fel ute. Eller?! 😉 Hon var positiv. Rom, älskar löjrom utbrast hon!

Vad tyckte dom då, mina kära skeptiker till familjemedlemmar? Dom älskade den!! Det var bland de godaste fiskrätterna Jocke ätit, riktigt gott tyckte tjejerna. Godaste fiskrätten man ätit är att ta i tycker jag. Det finns så mycket fantastiska fiskrätter jag älskar. Men riktigt god, snabb, enkel och bra vardagsrätt. Rekommenderar!

Du behöver till ca 4 personer:

600 g torskfilé

Salt, citronpeppar

3 dl grädde

1 dl crème fraiche

1 dl Kalles kaviar

1 dl dill

Några droppar citron

Salt, svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. 225 grader utan varmluftsugn.

Se till att torsken är väl avrunnen och inte har så vätska kvar innan du lägger den i en ugnsfast form. Annars blir allt för vattnigt. Ha på salt och citronpeppar.

Blanda ihop grädde, crème fraiche, kaviar, dill, citron i en bunke. Smaka av med salt och svartpeppar. Tänk på att kaviar är salt med. Slå såsen över fisken. In i ugnen i ca 20 minuter.

Servera med kokt potatis och grönsaker/sallad.

Smaklig spis!

Copyright 2021. All rights reserved.

Jag köper styckfrysta torskfiléer i påse. Går bra med torskblock med.

Copyright 2021. All rights reserved.

Så smidigt att bara röra ihop såsen och slå över.

Copyright 2021. All rights reserved.

Skjuts in i ugnen. Funderade på om det skulle vara gott att ha lite ströbröd ovanpå allt. Säkert! Men hoppade över denna gång. Testar nästa.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Det här var gott mamma!

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Gillar att ha goda fiskrätter på lager!

Kram//Jenny

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00