ANNONS

Oreocheesecake

/

Copyright 2021. All rights reserved.

Hej!

Den här galet goda Oreocheesecaken gjorde jag till min födelsedag i veckan. (Recept hittade jag hos svenssonsusanne på Instagram) Har gjort den tidigare till min väns 40-årskalas och har tänkt på den sen dess. För den är så så god med sin oreobotten, ett lager med oreocheesecake och så ytterligare ett lager med chokladmousse. Toppad med Oreogrädde, kakor, hallon och citronmeliss. Gör den!

Du behöver:

Botten:

1 pkt oreo kakor

40 g smält smör

Oreocheesecake smet:

2 gelatinblad

200 g philadelphiaost

125 g kesella

1 dl vispgrädde

3/4 dl florsocker

1 1/2 tsk vaniljsocker

1/4 dl mjölk

125 g oreokakor

Chokladmousse:

150 g choklad

1 1/2 gelatinblad

1 msk smör

2 äggulor

3 dl vispgrädde

Topping:

3 Oreo kakor

2 dl vispgrädde

Oreo kakor

Citronmeliss

Färska bär

Gör så här:

Botten: Mixa kakorna, blanda med det smälta smöret och tryck ut i en 18 cm springform. Ställ i kylskåpet.

Oreocheesecakesmet: Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter.

Rör ihop kesella, philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker. Vispa grädden fluffigt. Värm mjölken och smält gelatinet i mjölken. Rör ner mjölkblandningen i philadelphiablandningen. Vänd ner grädden. Hacka kakorna och vänd ner 2/3 i smeten. Häll smeten över kakbotten. Strö på resten av kaksmulorna. Ställ tillbaks formen i kylen.

Chokladmousse: Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter. Smält choklad och smör över vattenbad. Ta bort från värmen. Vispa 2 dl av grädden. Värm resterande 1 dl grädde. Smält gelatinet i den varma grädden. Rör ner äggulor i chokladblandningen. Vänd sedan ner gelatingräddden. Blanda i en liten klick av den vispade grädden. Tillsätt resten av grädden och vänd ihop till en jämn mousse. Häll chokladmoussen över oreosmeten och kyl i minst 4 timmar.

Topping: Mixa 3 oreokakor. Vispa 2 dl vispgrädde och blanda ihop med de mixade kakorna. Spritsa på din oreocheesecake. Dekorera med kakor, citronmeliss och ev färska bär.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Copyright 2021. All rights reserved.

Fick tyvärr ingen bättre bild än så här när den är uppskuren. Magiskt god!

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00